Щит автоматики систем опалення та водопостачання

Стандартні щити автоматики систем опалення та водопостачання випускаються у модифікаціях, призначених для керування незалежними або залежними системами опалення, двоступінчастими або тупіковими системами ГВП.

Системи керування, реалізовані в щитах автоматики, можуть керувати:

  • циркуляційними насосами;
  • регулюючими клапанами з імпульсним чи аналоговим управлінням;
  • засувками та соленоїдними клапанами підживлення.

Щит автоматики комплектується необхідними датчиками температури, тиску та перепаду тисків. Щити автоматики систем опалення та ГВП комплектуються мікропроцесорними контролерами «Unitronics» і виконують такі функції:

Регулювання температури подавального та зворотного теплоносія для систем опалення або підтримання температури гарячої води на виході з теплообмінника для систем ГВП шляхом впливу на регулюючий клапан з імпульсним або аналоговим керуванням за допомогою ПІД-регулятора;
Підтримка обраного параметра на заданому значенні або регулювання обраного параметра за розрахунковим мережевим графіком (враховується температура зовнішнього повітря) або реальним (враховується температура зовнішнього повітря і теплоносія, що подає теплової мережі);
Режим енергозбереження, зниження уставки регулювання в нічний час та/або святкові та вихідні дні, для системи опалення та включення/вимкнення циркуляційних насосів через задані проміжки часу або зниження температури гарячої води в циркуляційному контурі;
Захист від прикипання клапана (періодичний прогін);
Управління групою з двох насосів з організацією їхньої поперемінної роботи, АВР та захистом від «сухого ходу»;
Можливість увімкнення функції автоматичного перезапуску насосів після зникнення сигналу «сухий хід» або збою з електроживлення.

* У базовій комплектації використовуються контролери фірми Unitronics.

Конструкція

Щити керування цього типу виготовляються в навісному чи підлоговому виконанні в залежності від кількості та потужності насосних агрегатів. Корпус щита із сталевого листа з порошковим покриттям.

Введення проводів та кабелів здійснюється через сальники, що встановлюються зверху та/або знизу щита (застерігається в технічному завданні).

Усередині щита на панелі розміщено силову частину: автоматичні вимикачі, вимикачі захисту двигуна, електромагнітні пускачі, частотні перетворювачі, пристрої плавного пуску, контролер управління. На дверях розташовуються органи керування та сигналізації.

Замовлення щитів автоматики оформляється як технічного завдання.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://energyall.com.ua/wp-content/uploads/2018/04/shutterstock_582405733.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 200px;} Call Now Button