Застосування стабілізаторів фаз

 

Найчастіше із проблемою поганої якості електроенергії стикаються не лише підприємства, а й приватний сектор.

Останнім часом почастішало використання потужних електричних приладів та установок, які мають несиметричну витрату електричної енергії з мережі, або витрачають електроенергію лише певними порціями. Результатом таких дій у мережах стає спотворення синусоїдального струму. Відбуваються додаткові втрати електроенергії, що можна порівняти зі споживанням корисним навантаженням.

Значно зменшується продуктивність всього обладнання електротехніки від спотворень форми струму, що відбуваються в мережах. Це породжує в нульовій шині утворення численних струмів всього спектру гармонік, а також втрати енергії. Щоб уникнути негативних впливів на мережу від вагомих несиметричних навантажень, було розроблено такий прилад, як стабілізатор фаз.

Головним завданням стабілізатора фаз є вирівнювання міжфазної напруги та струмів. Таке явище як «перекос фаз», що має на увазі утворення в кожній фазі різних напруг, зустрічають у системах живлення з трьома фазами. Вагоме зменшення ефективності роботи електроустаткування в таких ситуаціях можливе навіть від малого дисбалансу фазної напруги. Особливо чутливі до такого дисбалансу є високотехнологічне обладнання (теплові насоси, сонячні інвертори, верстати з ЧПУ, промислові роботи).

Так само в мережі можуть часто виникати імпульси амплітудою до 1-2 кВ і тривалістю до 1мс, що пов’язані з комутацією потужних навантажень, або ударами блискавки. Захистити прилади від таких коротких високовольтних імпульсів можна за допомогою включення в мережу стабілізатора фаз.

При можливому зникненні напруги однієї з фаз корисною властивістю стабілізатора фаз буде генерація фази або нуля. Таким чином, це один із способів захисту приладів від швидкого виходу з ладу.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://energyall.com.ua/wp-content/uploads/2018/05/Osciloscope.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 200px;} Call Now Button